9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Подновиха ремонтите по главната улична артерия в Дупница

Подновени са ремонтите на ВиК мрежата по главната улица на Дупница, която е и най-натоварената в града. Това налага пренасочване на движението по съседни улици и алтернативни маршрути, съобщиха от Общината. 

Строително-ремонтните дейности обхващат участък от около 1,5 километра. Подменят се довеждащият за града водопровод и друг, допълнителен, който е  компрометиран. Променя се и надземната инфраструктура – обновяват се тротоарите, полага се ново асфалтово покритие.

От бюджета на общината бяха заделени около 700 – 800 хиляди лева, но се наложи и допълнително финансиране. Ремонтите стартираха през ноември 2021 г. и трябва да приключат за 90 дни. Това ще създаде известни трудности за водачите на МПС и пътуващите от София, Самоков, Сапарева баня и кв. „Спартак“ към центъра на града.

Поставени са указателни табели, създадена е организация на движението, което се пренасочва през известния Наков мост на река Джерман.

Related Articles

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода...

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ