18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Подновиха ремонтите по главната улична артерия в Дупница

Подновени са ремонтите на ВиК мрежата по главната улица на Дупница, която е и най-натоварената в града. Това налага пренасочване на движението по съседни улици и алтернативни маршрути, съобщиха от Общината. 

Строително-ремонтните дейности обхващат участък от около 1,5 километра. Подменят се довеждащият за града водопровод и друг, допълнителен, който е  компрометиран. Променя се и надземната инфраструктура – обновяват се тротоарите, полага се ново асфалтово покритие.

От бюджета на общината бяха заделени около 700 – 800 хиляди лева, но се наложи и допълнително финансиране. Ремонтите стартираха през ноември 2021 г. и трябва да приключат за 90 дни. Това ще създаде известни трудности за водачите на МПС и пътуващите от София, Самоков, Сапарева баня и кв. „Спартак“ към центъра на града.

Поставени са указателни табели, създадена е организация на движението, което се пренасочва през известния Наков мост на река Джерман.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ