13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Откриват компостиращата инсталация за биоразградими отпадъци в Ямбол

На 19 януари официално ще бъде прерязана лентата на новата компостираща инсталация за биоразградими отпадъци в Ямбол. Обектът се намира в местността „Гол баир“, в землището на с. Хаджидимитрово в близост до Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Общият размер на инвестицията е 3 702 737, 60 лева. От Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ чрез Европейския фонд за регионално развитие са осигурени 2 166 963, 78 лева. Безвъзмездната финансова помощ от държавния бюджет е 382 405,37 лева, а приносът на Община Ямбол е в размер 1 153 368, 45 лева.

Основната цел на проекта е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. С това ще бъде подкрепена идеята Ямбол да стане по-чист и красив град.

Related Articles

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ