28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Бърз и лесен монтаж с новия вертикален кофраж на PERI – HANDSET Alpha

PERI пусна на пазара олекотената рамкова кофражна системата за стени и колони – HANDSET Alpha, която ще промени представата за бърз и лесен монтаж. Презентацията й бе на 20-годишния юбилей на фирмата в България.

Теглото на един панел е между 30 и 40 kg, което улеснява работните процеси на строителния обект. Всички HANDSET Alpha платна са мултифункционални, което позволява широко приложение на системата – платната могат да се използват също и за изграждане на греди, колони, фундаменти. Това оптимизира времето за подготовка и складиране на материалите. Интегрирана е ергономична дръжка, която позволява лесно боравене и също може да се използва за свързване на кука за обезопасяване. Подсилените ребра на платното са затворени и с наклон навън, което увеличава коравината и здравината. Също така предотвратява натрупването на бетон по време на бетониране.

 

PERI HANDSET Alpha се използва за стени с различна конфигурация и колони с размер до 900 x 900 mm. Проектирана да отговори на всички изисквания с вложки до 30 cm, 90 градуса вътрешни и външни ъгли, Т-образни връзки и прекъсвания.

Системата е изчислена за налягане от пресен бетон 60 kN / m² за стени, 75 kN / m² за колони до 600 x 600 mm и 60 kN / m² за колони от 600 x 600 до 900 x 900 mm съгласно DIN 18218 (линия 6 в съответствие с DIN 18202).

Системата е здрава, изработена от висококачествена стомана и 12 mm шперплат със смола, която осигурява гладко бетоново покритие. Леките елементи позволяват лесно сглобяване и демонтиране на ръка, без необходимост от кран на обекта.

Минималният брой ширини и височини на платната, които могат да се използват във вертикално и хоризонтално положение, позволяват бърз монтаж и демонтаж.

Друго, което допринася за лесно и бързо свързване, са специалната подравняваща и свързваща скоба и интегрирания в платната присъединител за вертикализатори. Оптималните размери на платната за ефективна работа и по-добра производителност правят избора на тази система икономичното решение за изпълнението на всеки обект.

Ергономичност и мултифункционалност – две думи, описващи новия вертикален кофраж на PERI – HANDSET Alpha.

 

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ