29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Granitto – новата продуктова серия от Semmelrock

Устойчиви решения без компромис в качеството

Вярна на убежденията си да предлага устойчиви и екологични решения, Semmelrock разработи нова гама продукти специално за българските потребители. Провокирана от факта, че страната ни има дългогодишни традиции в добива и преработката на гранит и от това, че действащите кариери у нас са само две, компанията реши да създаде иновация по добре забравената стара традиция и да вдъхне нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства.

Granitto – въплъщение на гранитна визия с щадящ екологичен отпечатък

Вдъхновени от фината структура и уникалния рисунък на гранитната повърхност, експертите от Semmelrock вложиха целия си опит и експертиза и разработиха серията Granitto. Иновативната технология Umbriano®, може да придаде уникална визия на всяка плоча или паве.

Производството на продуктите Granitto не е енергоемко, а за производството се ползват възобновяеми суровини с нисък въглероден отпечатък.

Продуктите от гамата Granitto са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Като пионер в разработването на устойчиви, екологични решения, за Semmelrock е особено важно да даде своя принос в предпазване на градската среда от прегряване. Глобалните проблеми с промяната в климата изискват локални решения от всички. Именно, водени от този стремеж, от компанията са горди да предложат решение в лицето на Granitto – светли, устойчиви плочи, притежаващи т.нар. “cooling effect”.

Уникални формати за многообразни архитектурни решения

В стремежа си да предложи съвременно звучене на цялата продуктова серия, Semmelrock разработи т. нар. планкови формати 75х25х8 см и 50х10х8 см, в унисон с актуалните архитектурни тенденции. Гамата се допълва и от плочи с размери 50х50х8 и 50х50х5 см.

Серията хармонично съчетава технологичните предимства и здравина на паваж с елегантността на плочи. Тази уникална симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар, именно от лидера в областта на екстериорни решения за настилки – Semmelrock. Уникалността на форматите и тяхната модулност дава възможност за многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство. Големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността.

Многообразието от формати и ненатрапчив дизайн придава съвременно звучене на всяко пространство, независмо от предназначението. От градския парк до елегантния двор на къщата или многофамилната сграда, пространството пред търговския център, Granitto създава усещане за лукс и непреходна елегантност. Продуктовата гама притежава всички предпоставки да диктува последните тенденции в ландшафтната архитектура. Тя се отличава с изчистени линии, придаващи хладен скандинавски привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък.

Без компромис в дизайна и визията, в Granitto са интегрирани съществени технически преимущества:

* Възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, за продуктите с всочина 8 см;

* Лесно почистване и поддръжка благодарение на вложените при производството добавки, улесняващи значително поддръжката на настилката;

* Повишена мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки.

ПЛОЧИ GRANITTO

Pavelock® – вградената сигурност и защита

Продуктите с височина 8 см – 75х25, 50х10 и 50х50 се предлагат с интегрирана, патентована система PaveLock® (Einstein). Тя предотвратява разместването, осигурява равномерността на фугата и позволява дълготрайна и безпроблемна експлоатация на настилката. Semmelrock е първият производител, който предлага тази система и на клиенти извън инфраструктурните проекти, съчетана с безкомпромисен дизайн на повърхността.

Важно преимущество е, че при тази интегрирана система необходимостта от допълване и поддържане на фугиращия пясък намалява значително.

Съществено предимство е възможността на клиентите да получат системно решение – фугиране със Stones Eco.

Какво е Stones Eco?

Stones Eco е иновация в пясъка за фугиране. Произведен е с изцяло натурални добавки и има свойството да се втвърдява след полагане, като може да пропуска дъждовната вода и да я отвежда в почвата. В същото време запазва почвеното разнообразие и микроклимат и предпазва градската канализащия от излишно претоварване. Способността на този пясък да се самовтвърдява го защитава от отмиване дори, когато настилката е положена на терени с денивелция. Това води до много по-малка необходимост от поддръжка на пясъка във фугите. А единствено, когато те са запълнени с фугиращ материал, могат да изпълняват функционалното си предназначение. Само така може да се гарантира равномерно разпределение на натоварването по настилката, бързо и качествено отводняване и инфилтриране на праховите частици от въздуха в почвата.

Предимства при работа със Stones Eco:

* Предотвратява появата на растителност между паветата / плочите;

* При спазване на технологията на полагане ефективно се предотвратява образуването на шлам;

* Самовъзстановяващ се;

* Подходящ за запълване на фуги от 1-20 mm и различни видове материали/бетон, естествен камък и др./;

* Фугите лесно се реновират благодарение на здравата връзка между стария и новия фугиращ материал;

* Отлична адхезия към кантовете на настилката;

* Лесно полагане при сухо време до 2ºС.

Пясък за фугиране Stones Eco

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ