13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

American Road Patchтм : Залепващ & Запечатващ елемент за локални пътни ремонти

Saint-Gobain Adfors, представя едно ново и изключително иновативно решение за локални пътни ремонти- патентованият American Road PatchТМ.

Съвременните решения за ремонт на пътища не елиминират основната причина за проблема – водата. Традиционните ремонтни дейности ползват само запълване, което е временно решение. American Road PatchТМ за пътни ремонти образува уплътнен водонепропусклив слой около ремонтираната повърхност, удължавайки живота на ремонтирания участък. За разлика от традиционните решения, този продукт укрепва, запечатва дупки, пукнатини и фуги.

ЛЕСЕН, ЕФЕКТИВЕН,ОСИГУРЯВА ДЪЛГОТРАЙНОСТ НА РЕМОНТИТЕ

СПИРА ПОВТАРЯЩИЯ СЕ ЦИКЪЛ РЕМОНТИ

Традиционните методи за ремонт на дупки по настилката включват почистване и запълване на дупката с асфалтова смес. Проблемът е, че по-късно водата прониква вътре през фугите и проблема се появява отново.

AMERICAN ROAD PATCH е продукт, който се полага върху локален ремонт/кърпеж , за да запечата кърпежа и да спре проникването на вода. Сърцевината на продукта има армировка, което означава, че предотвратява и образуването на пукнатини

Доказаното удължаването на експлоатационния живот до момента е 4 пъти (сравнено с 1 година живот без AMERICAN ROAD PATCH)

Инструкции за монтаж при локален ремонт/кърпеж

— Премахнете натрошения асфалт от дупката и зоната около нея. Основата на дупката трябва да е здрава и уплътнена.

— Почистете околната повърхност, премахнете целия прах, остатъци и др. Ако остане прах или замърсена повърхност, това ще се отрази негативно на свойствата на продукта.

— Влагата трябва да бъде отстранена, ако остане влага, това ще се отрази негативно на свойствата на продукта. За да премахнете влагата в и около дупката може да използвате горелка.

— Почистете от всякакви други замърсители – сол, масло или друго нещо, което би попречило на продукта да прилепне към пътната настилка.

— Запълнете пукнатините в и около зоната на ремонта. Проникването на вода от пукнатините може да намали живота на продукта.

— Запълнете дупката със студена или гореща асфалтова смес. Сместа трябва да бъде уплътнена, така че повърхността на пълнежа да е на нивото или малко повече (позволяващо допълнително уплътняване) от нивото на пътната настилка.

— Ако монтажа се извършва при температура на околната среда равна или е над 24° C пристъпете към точка 8. При температура под от 24° C използвайте горелка да нагреете зоната на която продукта ще бъде монтиран до минимум 104°C. Поддържането на температурата на пътната повърхност до минимум 104° C е от решаващо значение, за да се гарантира, че продукта ще прилепне към съществуващата настилка. Ако използването на горелка е невъзможно, може да използвате подходящи грундове като заместител.

— Разкройте продукта, така че да застъпва с мин. 11 см повърхността около дупката. Ако две или повече парчета от продукта са нужни за покриване на дупката, се препоръчва минимално застъпване от 8 см. Забележка: По-лесно е да режете продукта

от страната на гърба/филма спрямо страната с посипката. Можете да използвате най-обикновен макетен нож.

— Разлепете филма на гърба преди монтажа върху съществуващата пътна повърхност.

— Положете продукта и го валирайте/трамбовайте. Листа/кръпката трябва да бъде натиснат по цялата си площ върху почистената и суха пътна повърхност.

— Изложете на трафик след завършване на монтажа, защото той допълнително ще уплътни и помогне на продукта в съществуващата пътна настилка.

За повече информация:

Айдоган Касперов

Мениджър продажби на ADFORS за България Румъния и Турция

Aydogan.Kasperov@saint-gobain.com

моб.: +359 887 828 885

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ