14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Airbnb сменя бизнес модела. Почва дългосрочно отдаване

Airbnb обмисля да навлезе в сегмента на жилищата за по-дългосрочно отдаване под наем. Това е съобщил главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески пред Financial Times, информира Economic.bg.

Предлагането на имоти под наем за до една година представлява „огромна възможност“, считат от компанията. Основание за това дават цифрите – 18% от резервациите на нощувки през второто тримесечие на тази година са дошли от престой за повече от 30 дни.

В света след пандемията има пазарна ниша за престой от един, два, три месеца, защото хората могат да работят дистанционно, само с лаптопа и телефона си, анализират от Airbnb. Стъпката идва до някъде и като отговор на някои рестрикции срещу отдаването на имоти от собственици чрез приложението. Ню Йорк, който е един от най-големите пазари на Airbnb в света, въведе този месец правила, които ограничават свободата на местните жители да отдават стаи в домовете си. Така са елиминирали около три четвърти от обявите в мегаполиса за краткосрочно отдаване.

Тази седмица Флоренция обяви също, забрана за нови обяви за имоти, които се отдават под наем чрез платформата Airbnb в историческия център на града. Това е опит на властите да опит да овладеят жилищната криза и да запазят културните си ценности от наплива на туристи, които отсядат в града само за едно или две денонощия.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ