5 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Airbnb предлага безплатно жилища на бежанци от Украйна

Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb Inc. обяви, че нейното подразделение с нестопанска цел „Airbnb.org“ ще предложи безплатно временно жилище за до 100 000 украински бежанци. Това предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на компанията.

Главоломно расте броят на бежанците, които напускат Украйна от началото на войната и се насочват към страни от Европейския съюз. Блокът трябва да се подготви за още милиони, предупредиха висши представители на ЕС и Франция.

Платформата „Airbnb“, която предоставя временен престой по време на кризи, ще работи в тясно сътрудничество с правителствата, за да помогне за посрещането на нуждите във всяка от страните, включително чрез осигуряване на по-дългосрочен престой на бежанци.

Престоят ще бъде финансиран от „Airbnb“ и дарителски вноски по фонда за бежанци на „Airbnb.org“, както и с помощта на наемодателите в платформата.

Related Articles

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ