29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Airbnb предлага безплатно жилища на бежанци от Украйна

Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb Inc. обяви, че нейното подразделение с нестопанска цел „Airbnb.org“ ще предложи безплатно временно жилище за до 100 000 украински бежанци. Това предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на компанията.

Главоломно расте броят на бежанците, които напускат Украйна от началото на войната и се насочват към страни от Европейския съюз. Блокът трябва да се подготви за още милиони, предупредиха висши представители на ЕС и Франция.

Платформата „Airbnb“, която предоставя временен престой по време на кризи, ще работи в тясно сътрудничество с правителствата, за да помогне за посрещането на нуждите във всяка от страните, включително чрез осигуряване на по-дългосрочен престой на бежанци.

Престоят ще бъде финансиран от „Airbnb“ и дарителски вноски по фонда за бежанци на „Airbnb.org“, както и с помощта на наемодателите в платформата.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ