21 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Стартира новата кампания на ПУДООС „Чиста околна среда“ 2024

Общини, кметства и учебни заведения могат да кандидатстват с проекти по новата кампания на ПУДООС „Чиста околна среда 2024“.

Допустимите бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси.

За проекти на общини и кметства предвидените средства са до 15 000 лв. с ДДС, за проекти на училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК – до 7 500 лв. с ДДС. Всички кметове на кметства вече са запознати с възможностите за кандидатстване по процедурата.

На свое заседание Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околна среда /ПУДООС/ е приело да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лв. общо за провеждане на Национален конкурс „Чиста околна среда – 2024 г.” за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам”.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по одобрените проекти за общини и кметства е до края на м. ноември 2024 г., за училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК – до края на м. октомври 2024 г.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на Заявители (кметства, кметски наместничества, райони на общини, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси), които са получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2022 г. и 2023 г.

Обявите за конкурса с критериите за участие са публикувани на електронната страница на МОСВ.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ