15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и дефекти на санирането на сгради в България“ събра мненията и позициите по темата на експерти и институции. Направен бе анализ на резултатите от първия етап от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Представиха се и предложения за втория етап от програмата, свързани с подобряване на процедурите, техническите параметри и контрола при възлагане и изпълнение на проектите.

Целта на форума е да инициира професионален дебат с експерти от сектора, представители на институциите, браншовите и неправителствените организации – за възможностите за подобряване на модела, изпълнението и мониторинга на втория етап на програмата за енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради в страната.

В кръглата маса взеха участие председателят на УС на АВСК арх. дипл. инж. Стоян Тодоров, както и членовете на Управителния съвет арх. Петкана Бакалова, арх. Петко Любенов и арх. Стефан Цонев.

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ