15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Обновяват общежитието на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив

Нужните близо 6 млн.лв. са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост

Започва цялостен ремонт на общежитието на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив. Той ще бъде финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост. Стойността на проекта е 5 821 559.12 лв., като всички средства ще бъдат предоставени като безвъзмездна финансова помощ. Продължителността ще бъде 31 месеца.

Предвидено е в сградата да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност – саниране, подмяна на дограма, изграждане на системи за отопление и охлаждане, ремонт на покрива и др. Ще бъде осигурена и достъпна среда за лица с увреждания. Освен ремонтни дейности, проектът ще финансира изцяло ново обзавеждане и оборудване, включително закупуване на нова техника за нуждите на учениците.

Проектът е и поредна фаза от цялостното обновяване на кампуса на двете емблематични езикови гимназии- Английската и Руската в Пловдив. Тази година бяха построени две нови спортни площадки, в момента се строи физкултурен салон и спортен комплекс за двете училища, финансирани от бюджета на община Пловдив.

Related Articles

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ