11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Временно: Ключова улица в Пловдив става пешеходна

Част от емблематичната улица „Иван Вазов“ в центъра на Пловдив се преобразява в пешеходна зона за 10 дни. От 30 август до 8 септември отсечката между прилежащите улици „Авксентий Велешки“ и „Кръстьо Пастухов“ се затваря за движение на пътни превозни средства, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Реорганизацията е заради предстоящия фестивал „Улица Станционна“ (някогашното име на днешната „Иван Вазов“), който ще се състои от 1 до 6 септември . На различни „станции“ в новообособената пешеходна зона са предвидени културни събития, които ще се случат в дните около празника на Пловдив – 6 септември, когато ще бъде чествана и 138-ата годишнина от Съединението на България.

Припомняме, че община Пловдив има проект за превръщането на тази част от ул. „Иван Вазов“ в постоянна пешеходна зона. Той е изпратен през месец май за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство. Предстоящото 10-дневно затваряне за автомобили ще е тест за ефекта от практическото прилагане на проекта.

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ