15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Строят нови предприятия в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Въпреки че проектът „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона „Север“, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия.

Едно от тях е производствена база за седалки и акустични стени. Довършват и обучителния център с търговска и складова част на фирма за климатична техника. Той трябва да е готов до есента. Друга голяма компания строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи. Наскоро стартираха строително-монтажни работи и на обект за производство на спортни храни с мащабен логистичен център. Своята база довършва и друга голяма компания, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

„Развитието на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ „Юг-запад“, разположена под к-с „Меден рудник“, който е естествена банка с кадри за бизнеса“, коментира кметът Димитър Николов.

Седем компании вече закупиха там имоти и се подготвят да осъществят своите инвестиционни намерения.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ