13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

София: В Княжеската градина започва изграждането на две площадки – детска и спортна

В Княжеската градина в София започва изграждането на две площадки – детска и спортна. Според документацията в НАГ са влезли в сила издадените от главния архитект на района разрешения за строеж. Избран е и изпълнител на обществената поръчка в две позиции с прогнозна стойност 269 250 лева без ДДС.

Спортната площадка е с комбинирано игрище и ще е със застроена площ от 364 кв.м. Избраното пространство се намира между бившето езеро до заведението „Баба Яга“ (за което има идеи да бъде използвано за скейт) и ул. „Ген. Гурко“ до паркинга. Теренът за футбол и баскетбол ще е с размер 14 на 26 метра, като основата ще е пясъчен асфалт, а настилката ще е от акрил с обща площ 288 квадратни метра. В двата края по ширина ще има ограда от метална конструкция от стълбове с интегрирана в нея метална врата за футбол и табло с кош за баскетбол. Ще бъдат засадени иглолистни дървета и висока храстова растителност и ще бъдат обособени места за сядане за 20 души (бетонова пейка с дървена седалка). Ще бъдат взети мерки, предотвратяващи заблатяване на зоната около игрището чрез дренаж за дъждовните води. Заложено е монтиране на осветление и видеонаблюдение.

Площадката за игра на деца от 3 до 12 години ще е с площ 137 кв.м. Тя ще е на мястото на съществуващото пространство със същото предназначение, но към момента не отговаря на съвременните изисквания. Предстои премахване на съществуващите пясъчник и покритие от бетонови плочи, като ще бъде положена каучукова настилка. Предвидени са монтаж на комбинирано съоръжение за игра, подмяна на разположените около площадката пейки и ремонт на настилката около площадката.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ