11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Възстановяват Мемориала на загиналите от Първи и Шести софийски пехотни полкове

Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство” организира среща за обсъждане на проект на задание за възстановяване на Мемориала на загиналите войници от Първи и Шести софийски пехотни полкове, което да послужи за основа на подготвяния архитектурен конкурс по Закона за обществените поръчки.

Техническото задание поставя изисквания за постигане на естетическа, емоционално въздействаща, здравословна, безопасна и общодостъпна среда, в която да бъде материализирана историческата, културната и родовата памет за загиналите войници от Първи и Шести софийски пехотни полкове. Всяко предлагано решение за възстановяване на мемориала следва да допринася за пълноценното обогатяване на съществуващата физическа среда чрез пространствено обоснована и естетически балансирана намеса. Всяко предложение следва да доказва, че при реализацията си реално ще повиши качеството на средата на парковото пространство, без да препятства и изменя характера на ежедневно извършваните дейности на територията на парка.

Заданието е изготвено от екип на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД след проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки.

Дискусията ще се състои на 26 април 2023 г. /сряда/ от 17,30 часа в Зала 1 на Съюза на архитектите в България, София, ул. „Кракра“ 11.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ