15 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Сливен: Обявиха обществена поръчка за ремонт на Държавната сукнена фабрика

Проектът предвижда сградата да се превърне в Музеен комплекс

Община Сливен обяви процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи, благоустрояване и социализация на Държавната сукнена фабрика в града, създадена от Добри Желязков. В момента сградата се ползва от Регионалния исторически музей.

Инвестиционният проект предвижда да превърне сградата на фабриката в Музеен комплекс. Ще бъдат обособени и ремонтирани помещения за фондохранилища, работилници и ателиета за работа с деца, изложбени зали за постоянни и временни експозиции, ателиета за реставрация и консервация, санитарни възли, зали за представяне на архитектурата и историята на сградата на Първата държавна сукнена фабрика, както и социализация и обособяване на съществуващите музейни сбирки в сградата.

Ще бъдат изградени подходи към сградата и евакуационни изходи. Ще се подменят електрическата, противопожарната и ВиК инсталации, Сградата ще разполага с асансьор и рампи. Зелените площи ще бъдат възстановени, ще бъдат положени нови алейни настилки, пейки и кошчета за отпадъци. Прогнозната стойност на дейностите е 1 223 700 лева. Крайния срок за получаване на оферти и заявления за участие в обществената поръчка е 28 февруари.

Заложените дейности са част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура в община Сливен по Оперативна програма „Региони в растеж“. По този проект от края на януари досега са обявени други три обществени поръчки: за благоустрояване и социализация на къщата-музей „Добри Чинтулов“, на родната къща на Хаджи Димитър и на Музеен комплекс „Сливенски бит“.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ