16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

До края на 2023-а: Завършват областната болница в Ямбол

До края на тази година новата сграда на областната болница в Ямбол ще бъде завършена, информираха от ръководството на лечебното заведение. С постановление на Министерския съвет за непредвидени разходи по строителството са отпуснати близо 4 млн. лева.

С тях ще бъдат направени външни стълбища за пожарна безопасност на сградата, ще се възстановят части от фасадата и оградата, предстои изграждането на паркинги и извършване на ВиК дейности, обясни пред БНР изпълнителният директор на областната Многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов. По думите му довършването на обекта ще бъде започнато много силово и скоро, тъй като срокът за изпълнение до края е 240 дни.

Към момента по сметките на лечебното заведение има около 17 млн. лева, очаква се да постъпят още 9 млн. лева след преизчисляването на средствата, необходими за строителни материали. Изготвена е и количествено стойностната документация за обзавеждането и медицинската апаратура. Предвижда се осем от 12-те етажа на сградата да се ползват за болнична дейност, като на всеки етаж ще има по две отделения. Остават още четири етажа – единият ще бъде за администрацията, другият – за архив.

На 10-ия етаж ще бъде разположен Центърът за спешна медицинска помощ. Последните два етажа засега ще останат празни, като идеята е да бъдат превърнати в хоспис и хотел.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ