13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Вземат спешни мерки за укрепване на пропадащата велоалея към „Сарафово“

Кметът на Бургас Димитър Николов внесе извънредна докладна за спешно изготвяне на проект, с който да се конкретизират и остойностят мерките за укрепване на свлачището между Солниците и кв. „Сарафово“. То заплашва да събори в морето част от най-живописната и използвана бургаска велоалея.

Община Бургас вече има свои прединвестиционни проучвания, върху които ще стъпи проектът. Но неотдавнашното земетресение в Турция се е отразило и на този свлачищен район в близост до кв. „Сарафово“. Така че е нужно прецизиране на параметрите.

Спешно изготвеният от Община Бургас проект ще бъде внесен по най-бързия начин в МРРБ. От своя страна държавното ведомство ще финансира укрепването на свлачищния район. Такъв ангажимент е поел министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който се запозна с проблема на място.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ