12 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

„Разговори за града“ с участието на арх. Борина Андрю и г-н Юг Паран от Франция

Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община организира поредното събитие под мотото „Разговори за града”, в което ще участват арх. Борина Андрю и г-н Юг Паран от Франция. Срещата ще се проведе на 24 октомври 2022 г. (понеделник) от 18,00 часа в Софийска градска художествена галерия, ул. „Ген. Гурко“ № 1.

Арх. Борина Андрю е управляващ директор в Студио Wilmotte & Associés, Париж. Студио Wilmotte & Associés работи по различни по вид и мащаб проекти – от театри, музеи, болници, стадиони, промишлени обекти, конгресни и търговски центрове, високи сгради и др. до индивидуални жилища и обекти в сферата на услугите. Архитектурата им се характеризира с голямо внимание към вписването на обекта в обкръжаващата среда, с изчистени линии, прецизен подбор на материали и внимание към детайла. Студиото работи и в сферата на реставрацията на културни ценности и преустройство на сгради в историческите градски центрове.

Г-н Юг Паран е завършил Училището за публична администрация. Заемал е различни длъжности във френската правителствена администрация, между които префект на няколко департамента и префект на Южния регион на Франция. В последните години е ръководил правителствената агенция за градско развитие, отговаряща за бизнес района Дефанс, както и агенцията за градско развитие, ръководеща европейския проект за обновяване на центъра на гр. Марсилия.

Лекцията на арх. Борина Андрю и г-н Юг Паран в Софийска градска художествена галерия ще бъде на тема: „Smart city: Решения за развитие на градовете в променящия се свят“.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ