16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Завърши ремонтът на автомобилния подлез на жп линиите в Нови Искър

Завършен е ремонтът на подлеза на жп линиите при завод „Зебра“ до кръстовището на ул. “Чавдар войвода“, ул. “Вечерница“ и ул. “Кременица“ в район Нови Искър. Това съобщи кметът на района Даниела Райчева.

Извършено е частично преасфалтиране на автомобилния подлез. Осигурен е наклон за оттичане на водата в най-ниската част с цел предотвратяване наводняване на пътя при обилни валежи. Почистени са прилежащите терени от ниска растителност и отпадъци, изкърпени и боядисани са от двете посоки подходите на автомобилния подлез.

Премахнати са стари, амортизирани и неработещи тръби, минаващи през съоръжението. Поставена е нова вертикална сигнализация – нови пътни знаци и огледала. Монтирани са направляващи стрелки и светлоотразители тип „котешко око“.

Финансирането се извършва от бюджета на Столична община и е в размер на около 29 000 лв.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ