11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

По „Красива България“: Обновяват библиотеката във Велико Търново

Регионалната библиотека „Петко Славейков“ във Велико Търново ще бъде обновена. По програмата „Красива България“ и с помощта на общината ще бъде извършен ремонт на покрива на централната сграда на културната институция.

Планираните дейности са свързани с повишаване на енергийна ефективност на сградата и ще струват 240 хиляди лева. Финансирането ще бъде осигурено по равно от „Красива България“ и от общинския бюджет на Велико Търново.

Ремонтите предвиждат топлоизолация на таванската плоча на библиотеката, частични работи по покривната конструкция и изцяло ново покривно покритие на централната сграда.

С над 260 хиляди лева по програмата „Регионално развитие“ преди 10 години беше направена реконструкция на отоплителната система на библиотеката и на Археологическия музей във Велико Търново.

Related Articles

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала...

Започва процедура по разширяване на ГКПП „Малко Търново“

Започва процедура по изготвяне на проект за разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“. За това се договориха отговорните за целта институции на среща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ