16 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

МРРБ ще съдейства за реализацията на инфраструктурни обекти в Шумен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства според възможностите си за реализацията на инфраструктурни обекти в община Шумен. Това стана ясно на проведената среща на министър Виолета Комитова с кмета на общината Любомир Христов и зам.-кмета Боян Тодоров. В нея участваха също заместник-министрите Валентина Върбева и Захари Христов, Атанас Паскалев – съветник на регионалния министър, и Весела Начева – директор на дирекция „Търговски дружества и концесии“ в министерството.

Градоначалникът Любомир Христов информира екипа на министерството за извършено от общината проектиране за ремонт на надлез на републиканския път София – Варна. За реализацията му е подписано споразумение, по силата на което строително-монтажните работи на който ще бъдат изпълнени от Агенция „Пътна инфраструктура“. Министър Комитова посочи, че ще бъде потърсена информация за хода на процедурите в АПИ.

Поставен беше и въпросът за изграждане на обходен път до действаща в момента кариера за инертни материали в шуменския квартал „Мътница“, по който да преминават тежкотоварните автомобили, вместо през жилищния район, както е в момента. Предстои АПИ да определи най-подходящото място, където новото трасе ще се включва в съществуващата републиканска пътна мрежа, за да продължи реализацията на необходимите процедури за неговото изграждане.

На срещата беше повдигнат въпросът за ВиК проекта, финансиран от ОП „Околна среда 2014-2020“. Зам.-министър Върбева съобщи, че към момента няма информация за проблеми, които биха затруднили неговото изпълнение. Назначена е проверка на място за счетоводно и оперативно управление на процесите във ВиК Шумен. След приключването ѝ, резултатите ще бъдат публично обявени, информира още заместник-министърът.

 

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ