15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

От хазната: Допълнителни 4 млн.лв. за ремонти на църкви и манастири

Правителството отпуска допълнителни 4 227 260 лева за ремонтни дейности на църквите у нас и още 1 369 198 лева предоставя на общините Брезово и Своге се реши на днешното правителствено заседание.

От одобрените средства 1 076 340 лв. се предоставят за консервация и реставрация на Мулдавския манастир „Св. Петка“ в община Асеновград. Манастирът е основан през 14-ти век и е паметник на културата от национално значение.

2 000 000 лв. са предвидени за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града.

За консервация и реставрация на храм „Св. великомъченик Димитър Солунски“ в град Видин правителството отпуска 950 920 лв. Храмът е втори по големина в България след патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София и е паметник на културата от национално значение.

200 000 лв. се предоставят за довършителни строително-ремонтни дейности по сградата на Софийската митрополия.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна общо 1 369 198 лева в подкрепа на общините Брезово и Своге. От тези средства 1 286 625 лева са за авариен ремонт на язовир – основно водохващане за питейни нужди на с. Чехларе. За неотложни възстановителни работи на пешеходна пасарелка за кв. „Слатина“ в гр. Своге се предоставят 82 573 лв.

 

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ