16 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Обновяват Двореца на културата в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица на публично обсъждане във връзка с намерението на общината за поемане на дългосрочен общински дълг в размер до 1.5 млн. лв. Той е предназначен за реализирането на проект „Обновяване на сградата на Дворец на културата, гр. Перник“.

За реконструкцията има готов проект, с който ще се кандидатства по приоритетна ОС 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като начинът на финансиране е комбинирана подкрепа- безвъзмездна финансова помощ и дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Дворецът на културата е открит на 10 февруари 1957 г. Негов проектант е арх. Александър Дубовик. Сградата е построена в класически стил, като от откриването й досега е естествен център на богата и разнообразна дейност.

Под покрива й съжителстват Общинският комплекс „Дворец на културата“, Общинският драматичен театър „Боян Дановски“, Художествената галерия „Любен Гайдаров“, Регионалната библиотека „Светослав Минков“.

Има и ресторантска част. От построяването й досега сградата не е реновирана. Публичното обсъждане е насрочено за 14 ноември. То ще се проведе от 11:00ч. в Зала „Панорама“.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ