14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Стартира онлайн анкета за цифрова реформа в строителния бранш

Стартира онлайн анкета сред представителите на строителния сектор за цифрова реформа в бранша. Проучването е в рамките на проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор“, изпълнител по който е KPMG.

Целта е да се установи готовността за започване на цифрова реформа в строително-инвестиционния процес и въвеждане на строително информационно моделиране (СИМ/BIM). Представителите на бизнеса в сектора могат да се включат в анкетата до 15 декември 2020 година. Тя е достъпна на следния адрес: https://ecv.microsoft.com/pg5jWxRMum.

Проект „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор“ е финансиран от Генерална дирекция „Подкрепа на структурните реформи“ на Европейската комисия. В рамките на изпълнението му се предвижда изработването на стратегия и пътна карта със стъпки за реформиране на сектора чрез въвеждане на строително-информационно моделиране в целия строително-инвестиционен процес. Ще се изготви и План за национална цифрова платформа за строителството, в който ще бъде определен стандартизиран формат на отворени данни за обмен на информация между доставчиците и възложителите на обществените поръчки – необходими стандарти за въвеждане на строително-информационно моделиране, ИТ инфраструктура, споделени бази данни, съвместното им прилагане в съответствие с изискванията, въведени на европейския пазар.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ