13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

95% от компаниите, направили инвестиции в България, са готови да ги разширят

95 на сто от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това сочат проучвания на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации. Данните бяха изнесени от председателя на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за правене на бизнес в България, организиран по инициатива на Световния търговски център Леуварден-Нидерландия.

Симеонов препоръча на холандските компании, които подготвят бизнес отношения с български партньори, да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, посолствата на двете държави за съдействие; да включват арбитражна клауза в своите договори и да имат предвид, че българският народ е толерантен в много отношения и фирмите са отворени за бизнес.

Председателят на БТПП акцентира върху положителните характеристики на българската икономическа среда и подчерта, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват. 

Посланикът на Нидерландия в София Н.Пр. Беа тен Тъшър също се обърна към участниците в събитието – над 50 холандски компании. Тя изрази задоволството си от съвместната работа с БТПП, като резултат от която през 2020 г. получи наградата на палатата за посланик на годината. Тя подчерта, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни: Хайнекен, Якобс, Филипс, Моторола и др. Посланик Тъшър обърна специално внимание на селското стопанство и даде допълнителна информация за фирмите, които имат интереси в тази област.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ