8,2 млн. лв. е стойността на предложенията по проект „Красива България“

0

8,2 млн. лв. е общата стойност на одобрените 38 предложения по проекта „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика през тази година, заявиха от Управителния съвет на програмата. От тях 3,3 млн. лв. са осигурени по проект „Красива България“, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Проектите са за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги. От тях 36 са на общини, а две са на областни администрации. По проектите ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, читалища, два културни дома, обреден дом, поликлиника, медицински център. С пари по програмата ще се реновират и два социални патронажа, млечна кухня, центрове за настаняване от семеен тип.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети над 550 души, от които над 220 регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на проекта „Красива България“ ще има и 13 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението на над 135 незаети.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си