10 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

8 общини на втори кръг в конкурса за изграждане на атракциони на „Уолтопия“

Над 100 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за активно забавление, които „Уолтопия“ ще изгради в България. Започват разговорите с класираните на втори кръг, а компанията обяви, че поради големия интерес ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

През януари 2021 българската компания – лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над 2 млн. лв. в изграждането на две съоръжения за активно забавление в 2 български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – Adventure Hub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат. „Уолтопия“ ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията и ще назначи оператор, който ще осигури експлоатацията им при най-високи стандарти за безопасност.

След първоначалната селекция компанията официално обяви, че градовете, с които работата продължава, са Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София – Община Слатина.

 

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ