24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

70% спад на пътниците в автобусния превоз

70 процента спад на пътникопотока в автобусния транспорт от началото на пандемията, отчитат от сектора. За да се върне интересът и да се повиши сигурността на пътниците в превозните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

„Сертификати, които са издадени от заводите производители, и тествовете на съответните системи, показват унищожаване на над 98% от микробите вътре в автобусите. Целият обем на въздуха, който е в купето на автобуса, минава през UV лъчения, които унищожават всички вируси във въздуха“, уточняват от ръководството на превозвача пред БНТ. И допълват, че са направили над половин милион лева инвестиция в пречиствателите за своите 500 автобуса.

Песимисти са обаче за скорошно раздвижване и позитивна промяна в транспортния бранш, поради страха от коронавируса и малкия брой ваксинирани хора.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ