32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

70% спад на пътниците в автобусния превоз

70 процента спад на пътникопотока в автобусния транспорт от началото на пандемията, отчитат от сектора. За да се върне интересът и да се повиши сигурността на пътниците в превозните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

„Сертификати, които са издадени от заводите производители, и тествовете на съответните системи, показват унищожаване на над 98% от микробите вътре в автобусите. Целият обем на въздуха, който е в купето на автобуса, минава през UV лъчения, които унищожават всички вируси във въздуха“, уточняват от ръководството на превозвача пред БНТ. И допълват, че са направили над половин милион лева инвестиция в пречиствателите за своите 500 автобуса.

Песимисти са обаче за скорошно раздвижване и позитивна промяна в транспортния бранш, поради страха от коронавируса и малкия брой ваксинирани хора.

Related Articles

Модернизират училище „Неофит Рилски“ в Дерманци

Училището в най- голямото село на община Луковит- Дерманци започна обновяване на сградния фонд. Инвестицията ще осъвремени училищната среда чрез изграждане на STEM център...

Къщи край София по-евтини от гараж в столицата

Най-високите цени на имоти у нас са в София и Варна, следвани от Бургас и Пловдив, съобщи радио "Фокус“. Цените на имотите в столицата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ