15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

70% спад на пътниците в автобусния превоз

70 процента спад на пътникопотока в автобусния транспорт от началото на пандемията, отчитат от сектора. За да се върне интересът и да се повиши сигурността на пътниците в превозните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

„Сертификати, които са издадени от заводите производители, и тествовете на съответните системи, показват унищожаване на над 98% от микробите вътре в автобусите. Целият обем на въздуха, който е в купето на автобуса, минава през UV лъчения, които унищожават всички вируси във въздуха“, уточняват от ръководството на превозвача пред БНТ. И допълват, че са направили над половин милион лева инвестиция в пречиствателите за своите 500 автобуса.

Песимисти са обаче за скорошно раздвижване и позитивна промяна в транспортния бранш, поради страха от коронавируса и малкия брой ваксинирани хора.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ