17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

650 компании в надпревара за зелените Оскари на България

Стартира набирането на номинации за националния конкурс “Най-зелените компании в България 2020“, който отбелязва и своя 10-ти юбилей.

Надпреварата е предназначена за фирми, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда.

Кандидатите за призове , които са кандидатствали до този момент са над 650. Всички те са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Сред основните критерии за оценяване, заложени в онлайн въпросника, са конкретни действия за намаляване на вредното въздействие от дейността на кандидатстващите, с проведената комуникационна кампания вътре в компанията и навън сред обществеността, както и с програми и дейности, свързани с използването на ресурси в компанията по начин, щадящ околната среда.

По традиция и тази година ще бъдат връчени специалните отличия: Зелена личност – награда на публиката, Зелено перо и Зелена медия.

Победителите ще станат ясни на специална церемония на 1 октомври 2020.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ