17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

650 компании в надпревара за зелените Оскари на България

Стартира набирането на номинации за националния конкурс “Най-зелените компании в България 2020“, който отбелязва и своя 10-ти юбилей.

Надпреварата е предназначена за фирми, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда.

Кандидатите за призове , които са кандидатствали до този момент са над 650. Всички те са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Сред основните критерии за оценяване, заложени в онлайн въпросника, са конкретни действия за намаляване на вредното въздействие от дейността на кандидатстващите, с проведената комуникационна кампания вътре в компанията и навън сред обществеността, както и с програми и дейности, свързани с използването на ресурси в компанията по начин, щадящ околната среда.

По традиция и тази година ще бъдат връчени специалните отличия: Зелена личност – награда на публиката, Зелено перо и Зелена медия.

Победителите ще станат ясни на специална церемония на 1 октомври 2020.

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ