34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

62,5 млн. лева за улично осветление в 74 общини

74 общини могат да получат средства за енергийно ефективни системи за улично осветление. Стойността на финансирането е 62,5 млн. лв. Парите са осигурени от Плана за възстановяване и устойчивост, а срокът за подаване на предложения е до 30 януари 2023 г.

Министерство на енергетиката отвори процедура, адресирана към конкретни общини, чиито проекти са били оценени, одобрени и са включени в списък с резервни предложения по друга програма – „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Поканата и документацията за участие са публикувани и в информационната система за Механизма за възстановяване и устойчивост ИСУН 2020.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ