4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

62,5 млн. лева за улично осветление в 74 общини

74 общини могат да получат средства за енергийно ефективни системи за улично осветление. Стойността на финансирането е 62,5 млн. лв. Парите са осигурени от Плана за възстановяване и устойчивост, а срокът за подаване на предложения е до 30 януари 2023 г.

Министерство на енергетиката отвори процедура, адресирана към конкретни общини, чиито проекти са били оценени, одобрени и са включени в списък с резервни предложения по друга програма – „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Поканата и документацията за участие са публикувани и в информационната система за Механизма за възстановяване и устойчивост ИСУН 2020.

Related Articles

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

Възможност: 1 млрд. за общините, ако държавата им преотстъпи 1/5 от подоходния данък

Преотстъпването от страна на държавата на 1/5 от приходите от подоходното облагане към общините би довело до допълнителен ресурс за регионите в рамките на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ