20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

51 проекта ще се финансират по „Красива България“ тази година

51 проектни предложения за подобряване на обществената среда и социална инфраструктура са одобрени за финансиране през 2022 г. по Проект „Красива България“, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 9 училища, 6 детски градини, 2 детски ясли, 14 административни сгради, 3 болници, поликлиники и здравен център, 4 сгради на социални услуги, спортни обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 12,6 млн. лв., от тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 човека, от които най-малко 235 са регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „Красива България“ ще бъдат проведени и 18 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за успешната реализация на пазара на труда на над 200 безработни.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ