24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

4 дни: Ограничават движението по ключов булевард в Пловдив

Четири дни движението по ключов булевард в Пловдив ще бъде ограничено. Причината е смяна на оградните пана. 100 оградни пана, които разделят двете пътни платна на бул. „Цар Борис III Обединител“ в участъка между булевардите „Шести септември“ и „Марица-юг“, ще бъдат сменени с нови.

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщават, че демонтажът на старите е предвиден за 9 и 10 май (четвъртък и петък) – след час пик сутринта. Следващите два дни (събота и неделя) се очаква да приключи поставянето на новите. За регулиране на движението се разчита на съдействието на „Пътна полиция“, но и шофьорите трябва да преминават през отсечката с повишено внимание.

Много от сегашните оградни пана на това място са корозирали, а вследствие на пътнотранспортни произшествия някои от тях са изцяло компрометирани и не гарантират безопасност на движението. Те се заменят с поцинковани, които са с по-добри технически параметри, допълват от общинското предприятие.

Related Articles

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ