7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

3 сгради в Елена кандидатстват в конкурс „Life Challenge 2022” за най-красива фасада

Новооткритата Градска художествена галерия в Елена и две реновирани училищни сгради са кандидатурите на общината за европейския конкурс „Life Challenge 2022” за най-красиви фасади. Това обявиха от общинската администрация.

Категориите в конкурса са шест:

– Фасада на еднофамилни къщи – ново строителство; – Жилищни сгради – ново строителство;

– Нежилищни сгради – ново строителство;

– Термично саниране;

– Реновиране на исторически сгради и вдъхновени от структурата.

В категорията за „Реновиране на исторически сгради“, община Елена участва с новооткритата Градска художествена галерия. А реновираните сгради на СУ „Иван Момчилов“ и на НУ „Иларион Макариополски“ се състезават за най-красиви фасади в категория термично саниране.

В конкурса участват 322 селектирани фасади на сгради от 23 държави. Жури от изтъкнати архитекти ще определи с явно гласуване шестте най-добри във всяка категория, а една фасада ще грабне престижната награда „Life Challenge 2022”. Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония във Валенсия на 19 май 2022 г.

Снимки: Община Елена

Related Articles

Временна организация на движението за 3 март

Във връзка с провеждането на тържествата за 3 март на връх Шипка се въвежда временна организация на движение по пътя Габрово – връх Шипка...

До 50 млн. лв. държавна помощ за транспортния бранш

Транспортните предприятия ще получат до 50 млн. лв. държавна помощ. Тя е по мярката „Помощ в подкрепа на разходи за стабилизиране на транспортния отрасъл...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ