20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

3 сгради в Елена кандидатстват в конкурс „Life Challenge 2022” за най-красива фасада

Новооткритата Градска художествена галерия в Елена и две реновирани училищни сгради са кандидатурите на общината за европейския конкурс „Life Challenge 2022” за най-красиви фасади. Това обявиха от общинската администрация.

Категориите в конкурса са шест:

– Фасада на еднофамилни къщи – ново строителство; – Жилищни сгради – ново строителство;

– Нежилищни сгради – ново строителство;

– Термично саниране;

– Реновиране на исторически сгради и вдъхновени от структурата.

В категорията за „Реновиране на исторически сгради“, община Елена участва с новооткритата Градска художествена галерия. А реновираните сгради на СУ „Иван Момчилов“ и на НУ „Иларион Макариополски“ се състезават за най-красиви фасади в категория термично саниране.

В конкурса участват 322 селектирани фасади на сгради от 23 държави. Жури от изтъкнати архитекти ще определи с явно гласуване шестте най-добри във всяка категория, а една фасада ще грабне престижната награда „Life Challenge 2022”. Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония във Валенсия на 19 май 2022 г.

Снимки: Община Елена

Related Articles

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ