24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

28 юни: Откриват летния туристически сезон в Пампорово

Пампорово открива официално летния сезон на 28 юни. Тогава ще започнат работа и двата основни лифта, водещи до връх Снежанка – №1 Автогара – Студенец, и №2 Студенец-Снежанка. Ще бъдат отворени велопарк Пампорово, приключенски парк „Язовира“, туристическия център на входа на курорта и на пързалката, както и велогардероба на ски център Студенец. Това съобщават от „Пампорово“ АД.

От акционерното дружество, допълват, че са подготвили множество маршрути за кратки и по-дълги преходи. За децата се предлагат различни атракции в приключенски парк „Язовира“, а за запалените рибари – риболов на балканска и американска пъстърва в язовир Пампорово.

В началото на юли, във връзка с 90-годишния юбилей на курортния комплекс, ще се проведе научна конференция на тема „Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе“. Лекторите са от български и чуждестранни университети.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ