29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

260 хил. лева струва демонтажът на Паметника на Съветската армия

260 000 лв. струва демонтажът на Паметника на Съветската армия, но сумата не включва реставрацията. След приключването на демонтажа ще се направи обследване колко ще струва и реставрацията. Това коментира областният управител на София Вяра Тодева пред БНТ. Никой не е поел грижа за паметника през годините, стана ясно от нейните думи.

Експертиза е правена през 2019 г., но тогава не са изследвани фигурите. Описани са конкретни ремонтни дейности, за около 90 хил. лв., които обаче не са направени.

В становището пише, че паметникът е опасен, фигурите могат да паднат и трябва да се ограничи достъпът на всякакви вибрационни машини.

Паметникът е строен на части. Максимално ще се придържаме към начина към който са монтирани тези части, ангажира се областният управител. Елементите ще бъдат съхранявани в музея на социалистическото изкуство или в държавен имот. Фирма ще охранява демонтирания паметник.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ