10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

260 хил. лева струва демонтажът на Паметника на Съветската армия

260 000 лв. струва демонтажът на Паметника на Съветската армия, но сумата не включва реставрацията. След приключването на демонтажа ще се направи обследване колко ще струва и реставрацията. Това коментира областният управител на София Вяра Тодева пред БНТ. Никой не е поел грижа за паметника през годините, стана ясно от нейните думи.

Експертиза е правена през 2019 г., но тогава не са изследвани фигурите. Описани са конкретни ремонтни дейности, за около 90 хил. лв., които обаче не са направени.

В становището пише, че паметникът е опасен, фигурите могат да паднат и трябва да се ограничи достъпът на всякакви вибрационни машини.

Паметникът е строен на части. Максимално ще се придържаме към начина към който са монтирани тези части, ангажира се областният управител. Елементите ще бъдат съхранявани в музея на социалистическото изкуство или в държавен имот. Фирма ще охранява демонтирания паметник.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ