19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

25 обекта са включени в Инвестиционната строителна програма на София

Столична община е заложила 25 обекта в Инвестиционната си строителна програма за тази година. В нея са включени големи инфраструктурни проекти, улици и булеварди, изграждането на кръгово кръстовище на бул. “Кл. Охридски“, 10 квартални улици в различни райони на София, както и няколко моста. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи на новото кръстовище с кръгово движение на бул. “Кл. Охридски“ и бул. “Андрей Ляпчев“. Тя уточни, че започва и вторият етап от реконструкцията на бул. „Първа българска армия“. Очакват се разрешения за строеж на бул. „Източна тангента“, на улица „Кукуш“, както и старт на следващия етап на „Николай Коперник“ и „Тодор Каблешков“, на които също предстои да се работи.

„С извършването на строителните дейности реализираме един дългочакан и много необходим проект. Започнахме работа по кръговото кръстовище в средата на месец април и към момента вече имаме изградено пътното платно по бул. „Св. Климент Охридски“ в посока „Околовръстен път“. В момента на практика изпълняваме втория етап, като работим по изграждане на северното платно на бул. „Андрей Ляпчев“ и по самия кръг на кръстовището, в който ще бъдат обособени две ленти за движение. В рамките на строителните дейности ще се осъществи връзка между съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището ще обособим и нови тротоари“. Това каза зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

Кметът на София напомни, че недобре свършена работа няма да се заплаща.

Десетте улици, които също са включени в Програмата, са в различни квартали на София.

Кметът Фандъкова каза и за необходимостта от методика за индексация във връзка с повишените цени на строителните материали. По думите ѝ: „Има една въпросителна – от доста време разговаряме с правителството за очакваната методика и механизъм за индексация във връзка с повишените цени на строителните материали. Повечето от компаниите подадоха искания за индексации или заявления за прекратяване на договорите. Чух анонси, че предстои да се приеме такава методика, затова апелирам да се реши колкото се може по-бързо, защото тази методика засяга и проектите с европейско финансиране“ – каза Фандъкова.

На проверката присъства и зам.-кметът по обществено строителство инж. Ангел Джоргов.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ