7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

24 строителни бригади ремонтират пътищата в София за зимата

24 строителни бригади правят текущи ремонти в столицата с цел подготовка на пътищата за зимния сезон. Използваме топлото време, за да може дейностите да се извършат с топъл асфалт и пътната мрежа да бъде подготвена за зимата. Запечатването на неравности и фуги с асфалт и битум ще предотврати навлизането на вода, замръзване и разрушаване на настилките. Това каза зам.-кметът Ангел Джоргов при проверка на работата на бул. „Свети Климент Охридски“.

Бригади работят по пътната настилка на ул. „Беловодски път“, бул. „Никола Петков“, участък на Софийски околовръстен път, ул. „Войнишко въстание“, ул. „Васил Стефанов“ и други.

„През тази година заедно с предстоящите три седмици ще бъдат ремонтирани над 250 хиляди квадратни метра по пътните платна и около 55 хиляди кв. метра тротоари, като в тази цифра не влизат ремонтираните от районните администрации тротоари и улици. София е разделена на 7 зони и 7 различни фирми отговарят за поддръжката на пътищата“, каза още Джоргов.

Related Articles

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...

Замърсяващите коли отново могат да влизат в центъра на София

Автомобилите от най-ниската екокатегория от първи март отново могат да влизат в идеалния център на София. На първи декември миналата година за тях беше въведена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ