23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

24 метрова кула следи за нерегламентирано горене на отпадъци в София

Издигната е наблюдателна кула, за да се следи нерегламентирано горене на отпадъци на открито, информират от Столична община. Тя е изградена на територията на кв. “Факултета“ в район „Красна поляна“, откъдето има най-много сигнали за горене на открито. Височината на кулата е 24 м. Върху нея ще се монтират специализирани камери за локализиране на точките, откъдето може да има запалване.

Става дума за интегрирана система от камери, която следи за цялото горене, което се извършва на открито пространство. Софтуерът засича точното място на източника и алармира”, уточняват от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към общината.

Контролът и недопускането на нерегламентирано горене на открито е важна мярка в борбата за чистота на атмосферния въздух. Това е четвъртата на територията на София противопожарна кула, която се следи от аварийните екипи на  общината.

Снимка: Столична община

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ