20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

24 метрова кула следи за нерегламентирано горене на отпадъци в София

Издигната е наблюдателна кула, за да се следи нерегламентирано горене на отпадъци на открито, информират от Столична община. Тя е изградена на територията на кв. “Факултета“ в район „Красна поляна“, откъдето има най-много сигнали за горене на открито. Височината на кулата е 24 м. Върху нея ще се монтират специализирани камери за локализиране на точките, откъдето може да има запалване.

Става дума за интегрирана система от камери, която следи за цялото горене, което се извършва на открито пространство. Софтуерът засича точното място на източника и алармира”, уточняват от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към общината.

Контролът и недопускането на нерегламентирано горене на открито е важна мярка в борбата за чистота на атмосферния въздух. Това е четвъртата на територията на София противопожарна кула, която се следи от аварийните екипи на  общината.

Снимка: Столична община

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ