4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

24 метрова кула следи за нерегламентирано горене на отпадъци в София

Издигната е наблюдателна кула, за да се следи нерегламентирано горене на отпадъци на открито, информират от Столична община. Тя е изградена на територията на кв. “Факултета“ в район „Красна поляна“, откъдето има най-много сигнали за горене на открито. Височината на кулата е 24 м. Върху нея ще се монтират специализирани камери за локализиране на точките, откъдето може да има запалване.

Става дума за интегрирана система от камери, която следи за цялото горене, което се извършва на открито пространство. Софтуерът засича точното място на източника и алармира”, уточняват от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към общината.

Контролът и недопускането на нерегламентирано горене на открито е важна мярка в борбата за чистота на атмосферния въздух. Това е четвъртата на територията на София противопожарна кула, която се следи от аварийните екипи на  общината.

Снимка: Столична община

Related Articles

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...

МРРБ стартира процедура за присъждане на Евро етикет за иновации и добро управление в общините

МРРБ стартира Седма процедура за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на български общини за периода 2024-2026 година....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ