34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

234 млн. лв. струва обновяването на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево

Около 234 674 000 лева е стойността на договорите, за инфраструктурата на летище Граф Игнатиево за новите самолети. За завършването ѝ обаче ще са нужни още допълнителни финансови средства. Това става ясно от писмен отговор на министъра на отбраната Тодор Тагарев на депутатски въпрос.

15 от 48-те обекта са пряко свързани с приемането на самолет ф-16. Министърът посочва, че около 68 800 000 лева от парите са осигурени по линия на НАТО, а останалите около 165 900 000 – от бюджета на Министерство на отбраната. С пари изцяло от бюджета се финансира онази част от ремонта на авиобазата, която има отношение към експлоатацията и подобряване на инфраструктурата. Става въпрос за още около 151 174 000 лв.

Тагарев отчита, че инфлацията и Covid са повлияли на сроковете за ремонта и на плащанията. Два договора да прекратени, а два нови са подписани. Още 6 ще бъдат прекратени и ще бъдат подписани нови. Затова ще са нужни още финанси, посочва министърът. Има и индексирани плащания по договори.

За старта на ремонта военните съобщиха през септември 2022 година.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ