2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

234 млн. лв. струва обновяването на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево

Около 234 674 000 лева е стойността на договорите, за инфраструктурата на летище Граф Игнатиево за новите самолети. За завършването ѝ обаче ще са нужни още допълнителни финансови средства. Това става ясно от писмен отговор на министъра на отбраната Тодор Тагарев на депутатски въпрос.

15 от 48-те обекта са пряко свързани с приемането на самолет ф-16. Министърът посочва, че около 68 800 000 лева от парите са осигурени по линия на НАТО, а останалите около 165 900 000 – от бюджета на Министерство на отбраната. С пари изцяло от бюджета се финансира онази част от ремонта на авиобазата, която има отношение към експлоатацията и подобряване на инфраструктурата. Става въпрос за още около 151 174 000 лв.

Тагарев отчита, че инфлацията и Covid са повлияли на сроковете за ремонта и на плащанията. Два договора да прекратени, а два нови са подписани. Още 6 ще бъдат прекратени и ще бъдат подписани нови. Затова ще са нужни още финанси, посочва министърът. Има и индексирани плащания по договори.

За старта на ремонта военните съобщиха през септември 2022 година.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ