13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

23-то издание на Архитектурно-строителна седмица

23-то издание на Архитектурно-строителната седмица ще се проведе между 29 март – 1 април 2023 г. в Интер Експо Център. През 2022 г. за първи път форумът се състоя заедно с АТЕСТ експо, изложение за едрогабаритна строителна техника и експомебел, специализирана изложба за мебели, интериорен дизайн и обзавеждане.

През 2023 г. на площ от 19 000 кв.м в зали 1, 2, 3, 4 ,5 и 6 и външни площи ще се представят различните продукти и услуги, които обхващат целия строителен процес, от проектирането през различните етапи на строителство до пълното завършване на обекта – оборудването с всички необходими системи ОВиК, ВиК, сградна автоматизация и интериорни решенеия и обзавеждане.

Строителни материали и системи:

Покривни системи и строителни материали, строителна химия, добавки и пластификатори, тухли, керемиди, керамични блокове, крепежни елементи.

Довършителни дейности:

Изолационни системи и материали, ВиК системи, фасадни системи и материали, облицовъчни материали, дограми, стъклопакети, профили, обков, врати, системи за окачени тавани, сухо строителство.

Интериорни материали и технологии:

Бои, мазилки и лакове, интериорни облицовъчни материали, естествен и технически камък, гранитогрес, мрамор, стъкло, дървени конструкции, паркети, стълби, парапети, подови настилки, ламинати, стенни и подови финиши, защитно облекло и предпазни средства.

Интериорно осветление, парково и градинско осветление. Вертикално планиране и ландшафт:

Озеленяване, поливни системи, пречиствателни съоръжения, огради, парапети, алейни настилки, перголи, съоръжения за игра и външни спортни съоръжения.

Подемни съоръжения, асансьори, ескалатори. Smart системи и технологии:

Сградна автоматизация, BIM технологии, дигитални решения за сгради, системи за достъп, бариери, системи за паркинг, гаражни врати, системи за сигурност на дома и офиса.

Енергийната ефективност, възобновяеми източници, оползотворяване на отпадъците и рециклиране:

ВЕИ системи, енергийна ефективност и възобновяема енергия, енергиен мениджмънт, оптимизиране на разхода на енергия, отопление и охлаждане с ВЕИ.

Електромобилност:

Превозни средства, зарядни системи, батерии.

Интелигентни градове:

Енергийна ефективност в умния град и сградния фонд, пасивни сгради, информационни системи за управление в сградите, компютърно моделиране на сградите.

Интелигентна енергия:

Съхранение на енергия, мобилност, интелигентни транспортни мрежи, интелигентeн обществен транспорт, устойчива градска околна среда.

Биогаз системи, депа, третиране и обезвреждане на опасни отпадъци.

Управление на отпадъци и рециклиране:

Събиране на контейнери, камиони, товаро-разтоварни системи, кранове, претоварни станции, технологии и оборудване за компостиране, енергия от отпадъци – термична обработка, заводи, оборудване и технологии, продукти, произведени от рециклирани материали, рекултивиране на замърсени почва, чистота на въздуха, локални пречиствателни съоръжения за сгради, соларни технологии и съоръжения, басейни, термостати, термопомпи.

Партньори на събитието са: Камара на архитектите в България; Камара на строителите в България; Камара на инженерите в инвестиционното проектиране; Сдружение български врати, прозорци и фасади; Българска асоциация за изолации в строителството; Асоциация на професионалните озеленители; Национална асоциация на строителните предприемачи; Български съвет за устойчиво развитие; Асоциация на интериорите дизайнери в България.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

ИПИ: Много региони са с потенциал за подобряване на развитието си

Няма непреодолими бариери пред икономическото и социалното преобразяване на местно ниво. Амбицията, усилията и финансовата независимост на местните власти могат да повлияят за повишаване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ