25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди

До края на октомври 2023 г. е крайният срок за 21 общини с нарушено качество на атмосферния въздух да подадат проектните си предложения, за да се възползват от възможността хората да получат безвъзмездно нови екологични и енергийно ефективни топлоуреди. Това ще стане по процедурата “За по-чист въздух” на програма „Околна среда” (ПОС), като реалното изпълнение на дейностите ще е през 2024 г.

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат новите уреди.

Процедурата е финансирана с 610 млн. лв. за периода 2021-2027 г. и е насочена към общините Асеновград, Благоевград, Перник, Столична, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Димитровград, Кърджали, Ловеч, Монтана, Несебър, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Хасково и Шумен.

За да получат безвъзмездно ново отоплително устройство, гражданите, живеещи в някоя от тези 21 общини, ще трябва да се съгласят да предоставят за рециклиране старите устройства на твърдо гориво.

Related Articles

Завърши ремонтът на каскадата „Белмекен – Сестримо – Момина клисура“

Официално приключи ремонтът на ВЕЦ „Сестримо“. С това се отбелязва и финалът на рехабилитацията на цялата каскада „Белмекен–Сестримо–Момина клисура“. ВЕЦ "Сестримо" е част от най-голямата...

Пловдив: Затварят Бетонния мост за ремонт на 17 юни

Движението по едно от ключовите съоръжения за Пловдив- Бетонния мост ще бъде спряно от 17 юни за реконструкция, която трябва да приключи за срок...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ