11 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

20 км нови водопроводи за габровските села под Витата стена

20,7 км нови водопроводи, 2 нови помпени станции и ремонт на общо 13 съществуващи водоема включва инвестицията за водоснабдяването на габровските села под Витата стена.

Община Габрово подготвя обществената поръчка за избор на изпълнител. В ход е съгласуване и одобряване на техническия проект на обекта.

Инвестицията ще осигури на 15 малки населени места, разположени северно от пътя Габрово – Севлиево /под Витата стена/, водоснабдяване с питейна вода от язовир „Христо Смирненски“.

Това са селата Думници, Гайтани, Прахали, Поповци, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армените, Здравковец и Влайчовци.

Инвестицията включва изграждане на:

  • довеждащ водопровод до село Рязковци;
  • нова помпена станция /ПС/ „Рязковци“;
  • тласкателен водопровод от ПС „Рязковци“ до съществуващ напорен водоем /НВ/ „Рязковци“;
  • магистрален водопровод от НВ „Рязковци“, преминаващ в голямата си част по така наречения „Вехт друм“, до нова ПС „Здравковец“ (северно от с. Армените);
  • хранителни водопроводи до водоемите към селата.

Водоснабдяването на селата ще се осъществи чрез хранителни водопроводи от магистралния водопровод до съществуващите водоеми, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изградена и втора нова Помпена станция „Здравковец“ – в края на магистралния водопровод, която ще захрани селата Здравковец и Влайчовци.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ