20 години PERI в България

0
231

На 25 септември ПЕРИ България отбеляза 20 годишен юбилей от създаването си в България. Компанията представи за първи път на пазара три нови системи, както и последните технологии в дигиталните решения.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с най-новата кофражна стоманена система за вертикален кофраж HANDSET-Alpha. Кофражът е разработен за интензивна работа на строителната площадка при изграждане на стени, основи и колони само от двама човека и без кран – икономичното решение с много високи характеристики. Системата се състои изцяло от мултифункционални платна, в които са интегрирани присъединителите за вертикализатори, което значително намалява общия брой на използваните елементи.

             

Мострено решение беше показано и за хоризонталната алуминиева система за плочи ALPHADECK с включен детайл за конзолно изнасяне на платната. Благодарение на лесния, бърз и интуитивен монтаж и възможността за ранно декофриране кофражът може значително да намали разходите на строителния обект. Освен това е безопасен за работа и гарантира изпълнението на проекта в срок. Системата позволява монтаж само от двама души от долно ниво, минимален разход за шперплат, поради голямата му обръщаемост и голяма производителност благодарение на едроплощните платна.

     

Третата система, която беше изложена, е подпорното скеле PD-5 – една система за подпиране на плочи и греди. Тя се характеризира с широко приложение, бърз и лесен монтаж. Внимателно обмислените детайли, малкият брой отделни елементи и ниското тегло осигуряват безопасно сглобяване на работната площадка. Работата по монтаж и демонтаж може да се извършва вертикално или хоризонтално. Системата се транспортира безопасно с кран или на количка.

 

Компанията показа за първи път в България и прототипи на сензори за измерване на температурата на бетона, за уплътняване на трудно достъпни места, за измерване на якостта на бетона и за водно-циментното съдържание. Клиентите успяха да се запознаят и с новия online портал MyPERI за бърз и лесен достъп до данни за проектите 24/7.

Повече за системите и приложенията може да научите на уебсайта на ПЕРИ България www.peri.bg