18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

187 проверки на строителни обекти в столицата са извършени през август

Средно по 6 проверки на ден са правили служителите на Столичния инспекторат през август по строителни обекти, съобщиха от ведомството.

Сред най-честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта; липса на плътна строителна ограда или частично изградена; разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение; заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение; замърсяване и разпиляване на отпадъци около обекта и др.

Всички тези нарушения водят до замърсяване на околното пространство, пътни платна, чистотата на въздуха, разрушаване на тротоарни настилки и други общински собствености.

Най-голям дял от нарушители през август са установени в районите „Лозенец“, „Сердика“, „Студентски“ и „Триадица“.

При направените 187 проверки за изтичащия месец са съставени 36 акта за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5000 лв. и 20 акта на фирми със санкции до 20 000 лв. на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Изпратени са покани на още 29 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ