5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

17 фалирали хотела на търг заради пандемията

17 хотела са обявени за продажба на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители от втората блокада у нас заради коронавируса от ноември до първата седмица на  януари, сочи справка на сайта на КЧСИ, обявена от Investor.bg. Общата им стойност е близо 16 млн. лв. Най-скъпият имот, обявен за принудителна продажба е хотел „Орхидея“ в курортен комплекс „Чайка“, Варна. Той е с площ от 6940 кв. м ,с 65 стаи, 8 апартамента и конферентна зала. Към него има и два магазина за промишлени стоки, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са обявени за публична продажба – хотел във Варна за 334,4 хил. лв., хотел в Несебър за 329,7 хил. лв., хотел в Балчик за 392,6 хил. лв. и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хил. лв.

Планински хотели също са на тезгяха за публична продажба. Сред тях са 4 хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от 180 хил. лв. до близо 900 хил. лв.

Хотели в райони с активен туристически поток също са обявени за принудителна продажба. Това са 3 хотела във Велико Търново, в Ловеч са 2 и по 1 в габровското село Геша, в Троян и в Кочериново.

 

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ