16 ключови кръстовища в Плевен с модерна система за видеонаблюдение 

0

Системата за видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища в Плевен вече е факт, съобщиха от пресцентъра на общината. Дейностите са реализирани по проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен”. Финансирането е по ОП „Региони в растеж”. Главна цел на проекта е постигане на устойчив градски транспорт в град Плевен чрез намаляване на вредните емисии, шума и подобряване качеството на транспортните услуги посредством въздействие върху подвижния състав, управлението на трафика и въвеждане на интелигентни транспортни системи.

В рамките на проекта е изградена система за видеонаблюдение на общо 16 възлови кръстовища в Плевен – 8 светофарни в централната част и 8 без светлинна регулация по периферията на града, с които са обхванати всички входно-изходни артерии. Монтирани са 180 видеокамери, които в реално време следят движението. Камерите осъществяват разпознаване на номерата на МПС, както и лицево разпознаване на водачите. Видеосъоръженията ще се следят от служители на ОД на МВР и на община Плевен. Лицензът на софтуера, с който ще разполага администрация, е безсрочен.

По проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен” бяха доставени 14 нови тролейбуса, с което съставът на „Тролейбусен транспорт” ЕООД вече е изцяло подменен с екологични возила, общо 54 на брой. Доставени са и специализирани сервизни машини за тролейбусния транспорт. По същия проект се въвежда и електронна система за таксуване в градския транспорт на Плевен, която в момента е в процес на тестване.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си