21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

15 млн.лв. кредит за пътни ремонти обмисля община Шумен

За нови улици и ремонт на съществуващата пътна инфраструктура община Шумен планира да изтегли кредит от 15 милиона лева. Обмислят и възможността за кредит от допълнителни 3 млн. лева, с които да ремонтират улици по селата. Това обявиха пред медии от администрацията в града.

За неотложни текущи ремонти на уличната мрежа на територията на общината в бюджета за 2021-а са заложени 1 600 000 лева. Те обаче са недостатъчни за списъка с 86 улици, 24 междублокови пространства и паркинги, които трябва да се ремонтират. За това се налага и теглене на кредита.

Общината е готова след гласуване в общинския съвет да подготви бързо и обществените поръчки, за да започнат ремонтните дейности още през тази година.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ