20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

13 нови точки в системата за разделно събиране на отпадъци в Габрово

Тринадесет са новите точки в община Габрово, на които са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци от домакинствата. Локациите, които допълват досегашните 135 площадки с метални жълти и зелени контейнери, се намират в кварталите: Стефановци, Недевци, Тлъчници, Градище, Бойката, Златари, Войново, Гачевци и в селата: Поповци, Янковци, Яворец, Враниловци и Жълтеш.

Жълтите метални съдове са предназначени за отпадъци от хартиени, метални и пластмасови опаковки, а зелените – за стъкло. Те се обслужват по график съгласно споразумение между Община Габрово и „Еко Партнърс България“ АД.

От Регионално депо за неопасни отпадъци – Габрово припомнят на жителите на Общината видовете опаковки, годни за рециклиране, които следва да бъдат изхвърляни в жълтите и зелените метални контейнери:

  • Опаковки от хартия и картон: вълнообразен картон, смесена хартия, вестници и списания.
  • Полимерни опаковки: пластмасови бутилки, полиетилен (високо налягане), полиетилен (ниско налягане) – найлонови торбички, полипропилен, други твърди пластмаси.
  • Стъклени опаковки: смесено стъкло.
  • Метални опаковки: черни метали, цветни метали.
  • Други отпадъци: смесени хартии, други пластмаси, композитни материали (опаковки от напитки, храни, включително сладкарски изделия и др.).

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ