26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

13 нови точки в системата за разделно събиране на отпадъци в Габрово

Тринадесет са новите точки в община Габрово, на които са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци от домакинствата. Локациите, които допълват досегашните 135 площадки с метални жълти и зелени контейнери, се намират в кварталите: Стефановци, Недевци, Тлъчници, Градище, Бойката, Златари, Войново, Гачевци и в селата: Поповци, Янковци, Яворец, Враниловци и Жълтеш.

Жълтите метални съдове са предназначени за отпадъци от хартиени, метални и пластмасови опаковки, а зелените – за стъкло. Те се обслужват по график съгласно споразумение между Община Габрово и „Еко Партнърс България“ АД.

От Регионално депо за неопасни отпадъци – Габрово припомнят на жителите на Общината видовете опаковки, годни за рециклиране, които следва да бъдат изхвърляни в жълтите и зелените метални контейнери:

  • Опаковки от хартия и картон: вълнообразен картон, смесена хартия, вестници и списания.
  • Полимерни опаковки: пластмасови бутилки, полиетилен (високо налягане), полиетилен (ниско налягане) – найлонови торбички, полипропилен, други твърди пластмаси.
  • Стъклени опаковки: смесено стъкло.
  • Метални опаковки: черни метали, цветни метали.
  • Други отпадъци: смесени хартии, други пластмаси, композитни материали (опаковки от напитки, храни, включително сладкарски изделия и др.).

Related Articles

Хасково: Правят зона за спорт и релакс край езерото в Кенана

Езерото в местността Кенана в Хасково ще бъде възстановено с атракциони за водни спортове, места за игри и забавления. Общинският съвет одобри отдаването му...

Бургас: Графити рисунки преобразяват блокова фасада

Графити рисунки на артиста Иван Янков – Esteo дават нова визия на блок 16 в ж.к. "Възраждане" в Бургас. Инициативата за рисуване на стени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ