21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

120 километра речни корита ще бъдат почистени в София

Започна плановото почистването на речните корита на територията на Столична община, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Почистващите фирми в момента работят в коритото на река Боянска в район „Красно село“.

Аварийно се почистват и река Суходолска при моста на ж.к. „Толстой“ и река Аджибарица при ул. „Ангел Каралийчев“.

С приоритет се извършва почистване на водостоците на „Софийски околовръстен път“ – Южна дъга и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации при топенето на снеговете и по-обилните валежи през пролетта.

До края на месеца ще започне почистването на участъци от река Суходолска в район „Илинден“, дере по ул. „Планинец“ в район „Витоша“, р. Боянска бара и р. Бара изливо в район „Триадица“, р. Слатинска в район „Подуяне“, р. Аджибарица в район „Студентски“, р. Новачица в район „Изгрев“, както и реките Габровница, Уршак, Балшенска.

През 2021 г. в Програмата за планово почистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столична община, са включени 233 броя речни участъци с обща дължина над 120 километра. За целта Столичната община е осигурила над 2,5 млн. лв. от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ