1125 есенни широколистни дървета са засадени в София до момента

0
183

През настоящия есенен сезон започна засаждането на широколистни и иглолистни дървета покрай улици и булеварди и зелени площи, паркове и градини на територията на Столична община. Броят на предвидените дървета за засаждане е около 3000.

Към настоящия момент по време на кампанията по засаждане „Есен 2020 година“ са извършени дейности по засаждане на дървесни фиданки по бул. „България“, бул. „Никола Петков“, бул. „Александър Малинов“, бул. „Черни връх“, бул. „Симеоновско шосе“, бул. „Шипченски проход“, бул. „Панчо Владигеров“, ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. „Йордан Хаджиконстантинов“, „Околовръстен път на София“, парк „Свети Никола“, градина „Буката“, парк „Света Троица“, парк „Братска могила“, ул. „Първа българска армия“, градина при Двореца на децата, градини „Възраждане“ и други, като общият брой на засадените фиданки е 1125.

Като алейни дървета са засадени над 520 броя широколистни фиданки в районите „Връбница“, „Надежда“, „Оборище“, „Илинден“, „Сердика“, „Слатина“ и др. Дърветата са червен кестен, ясен, шестил и високо декоратовните кълбовидни и червенослитни форми и др.

В училища и детски градини на територията на Столична община е планирано засаждането на 900 дървесни фиданки. Към днешна дата са засадени 285 броя дървесни фиданки на територията на 10 училища, като до края на 2020 година предстои да бъдат засадени още 615 дървесни фиданки.

На територията на паркове, градини и зелени площи ще бъдат засадени над 600 иглолистни и широколистни фиданки. Към момента са засадени над 320 от тях и предстои засаждането на над 280 до края на годината.